Friday, September 16, 2011

Port Charlotte An Turas Mor – matka alkakoon

20110807133530-IMG_7381_smallKatselen polun ympärillä olevaa maastoa. Puut alkavat näyttämään siltä, ettei enää olla etelässä. Lappi on täällä, männyt ja koivut poimuilevassa maastossa. Pienet kirkkaat purot solisevat pitkospuiden alla ja tunturit siintävät edessäpäin. Noille huipuille olemme matkalla. Matkalla ohitamme vanhoja peurakuoppia, jotka on kaivettu harjun huipulle. joki näkyy oikealla puolella, lampi vasemmalla. Kaukaiset sukulaisemme matkasivat täällä jo tuhansia ja tuhansia vuosia sitten, katsellen samoja maisemia. Matka on vasta alussa, ja odotan innostuneena mitä vielä tulemme kokemaan..

An Turas Mor (46%) on iätön viski. Se on sekoite useammasta eri-ikäisestä Port Charlottesta, ja nimi tarkoittaakin suurta matkaa (the Great Journey), vaikka ehkä sopivampi merkitys olisi suuren seikkailun alku. Viski on miellyttävä ja vivahdeikas, mutta ei yritä olla äärimmäinen. Siitä löytyvät Port Charlotten elementit: savua, turvetta, seikkailua, kokeilunhalua ja miellyttäviä makuja mutta ne on sekoitettu sellaisessa suhteessa, että niitä voi maistella aloittelijakin. Kokeneet maistelijat pitävät näistä vivahteista, miten ne on piilotettu toistensa sekaan ja mitä sieltä löytyykään. Karuus on siellä, mutta taustalla ja makumatkan jatkuessa toisilla PC:n juomilla tietää että samoilla mailla on matkattu ensiaskeleet.

Maisteluissa An Turas Mor on hyvä aloitusjuoma, se on minulle yksi leppoisista suosikeistani mutta luonnetta löytyy kuitenkin paljon enemmän kuin mitä kepeissä kesäviskeissä on (kuten Glenfiddich ja Glenlivet). Kaada tätä lasiin, maista ja anna tien tempaista sinut mukaasi!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.