Wednesday, September 7, 2011

Huhuja, odotuksia ja viskiuutisia

Islayn saarella tuntuu mäskit käyvän mukavaan tahtiin. Aika usein jotain uutta sieltä on tulossa viskisiepoille maisteltavaksi, mikäli vain jostain niitä saa hankittua.

20110820092005-IMG_7409_smallUusimpina tuntuvat olevan Ardbeg Alligator, joka on päässyt normaaliin markkinointiin. Huhu kertoo, että Alkosta pystyisi tätä tilaamaan jo nyt. Koska ‘gator on aika erilainen kuin perinteiset Arbegit, on tuo ihan hyvä asia. Koskakohan löytyvät ensimmäiset mainstream-baarit (eiköhän tuo viskiin erikoistuneista paikoista jo löydy, ainakin toivottavasti) jotka ottaisivat Alligatorin valikoimiinsa? Tämä liemi on ainakin hyvin erilainen kuin iänikuiset Laphroaig 10, jossain Lagavulin 16 ja harvoissa paikoissa jotain muuta. Toisaalta, lisäisivät edes Ardbeg 10:n niin ei haittaisi.

Port Charlotte on laskenut liikkeelle PC9:n. Tätä viskiä pullotetaan vain 6000 pulloa, joista varmaan tapellaan verissäpäin. PC8 oli sen verran loistava juoma, että toivottavasti tuo PC9 An Ataireachd Ard löytää tiensä lasiini. Ensi vuonna Port Charlottelta sitten on tulossa näiden teasereiden jälkeen se viski, mitä ovat ajamassa takaa.

Octomore 4.2 on myös huhuttu tulokas, eikä vain enää toiveuni. Tuota kyllä tulee odotettua innolla, mutta kauheasti tietoa ei ole siitä löytynyt. Ties vaikka olisi tehty Orpheuksen tyyliin viiniviimeistely. Täytyy sanoa, että Bruichladdich on kunnostautunut tislaamona valikoiman saralla.

Hyvä kysymys on, että onko kenelläkään vielä tietoa milloin Ardbeg Supernova 2011 on tulossa?

2 comments:

  1. Entäs tämä?

    http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+voit+jattaa+hakemuksesi+maailman+kalleimmasta+viskipullosta/a682097

    ReplyDelete
  2. Manskun Viidestä pennistä saa Alligatoria 7e/2cl.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.